Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα σχολική χρονιά!!!

Η νέα σχολική χρονιά πλησιάζει...!!
Το τέλος του καλοκαιριού και της ανέμελης καθημερινότητας έρχεται να ταράξει η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες. Όλο αυτό σηματοδοτεί μια προσαρμογή, μια μετάβαση σε ένα δομημένο καθημερινό πρόγραμμα με απαιτήσεις και δραστηριότητες.
Υπάρχουν ωστόσο και ευχάριστοι τρόποι να για να γίνει αυτή η μετάβαση πιο όμορφη ή πιο ανώδυνη για κάποια παιδιά.
Αρχικά συζητήστε με το παιδί σας για  τη νέα σχολική χρονιά, τις εμπειρίες που θα έχει, την επαφή με τους συμμαθητές του, τη γνωριμία με τον καινούριο δάσκαλο, τις δυσκολίες που ίσως συναντήσει, τους προβληματισμούς του, και καθησυχάστε το για να νιώσει μεγαλύτερη ασφάλεια. Μοιραστείτε τις αγωνίες του, τις χαρές του, και ενθαρρύνετε το με το να του υπενθυμίζετε τα θετικά της νέας χρονιάς. Επίσης, οι αγορές τετραδίων, μολυβιών, βιβλίων, σχολικών τσαντών και λοιπά είναι μια ευχάριστη διαδικασία που ενισχύει την έναρξη του σχολείου.
Είναι μια καλή ευκαιρία να επιλέξετε ένα εξωσχολικό βιβλίο και να το διαβάσετε μέχρι να ξεκινήσει το σχολείο καθώς και να εντοπίσετε εξωσχολικές δραστηριότητες που ενδιαφέρουν το παιδί σας.
Είναι σημαντικό επιπρόσθετα, να αρχίσουν να τοποθετούνται όρια σχετικά με την τηλεόραση και τις ώρες ύπνου, που κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν πιο χαλαρά τα πράγματα. Προσαρμόστε αυτές τις ώρες λίγο πριν την έναρξη του σχολείου, ώστε να μην γίνει μια ξαφνική αλλαγή από την απόλυτη χαλάρωση στην απαιτητική καθημερινότητα. 


Φάνια Βιλλιώτη, ψυχολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Φάνια Βιλλιώτη - Ψυχολόγος
Συμβουλευτική γονέων - Μαθησιακές Δυσκολίες
e-mail: taksidi_psyxis@hotmail.com