Βιογραφικό

Λίγα λόγια για μένα...

Εκπαίδευση

Αποφοίτησα το 2009 από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με βαθμό πτυχίου "λείαν καλώς" και κατέχω άδεια άσκησης επαγγέλματος. Έχω παρακολουθήσει το ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα "Εξειδίκευση στις αναπτυξιακές διαταραχές παιδιών και εφήβων (Συμπτωματολογία - Αξιολόγηση - Παρέμβαση)" καθώς και το σεμινάριο "Αποκατάσταση των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών" της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν επίσης πολλά από τα σεμινάρια που παρακολούθησα των οποίων η θεματολογία περιλάμβανε: "Σχολές Γονέων", "Κατανόησης του Αυτιστικού Τρόπου Σκέψης", "Η Διαχείριση της Απώλειας στα Παιδιά" και "Προβλήματα Συμπεριφοράς Παιδιών και Εφήβων" .

Εμπειρία - Πεδίο Δραστηριοποίησης

Από το 2010 ασχολούμαι με την εφαρμογή προγραμμάτων αποκατάστασης ειδικών μαθησιακών δυσκολιών, με την ψυχοπαιδαγωγική παρέμβαση καθώς και με τη συμβουλευτική γονέων. Από τις αρχές του 2013 είμαι εκπαιδεύτρια Σχολών Γονέων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Τη σχολική χρονιά 2015-16 εργάστηκα στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου παρέχοντας τις υπηρεσίες μου σε γονείς, παιδιά κι εκπαιδευτικούς.

Εθελοντισμός

Προσέφερα εθελοντικά τις υπηρεσίες μου έως και το 2010 στο Συμβουλευτικό Σταθμό του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ Διάβαση http://www.kethea-diavasi.gr/.
Είμαι Εθελόντρια - Επιστημονική Συνεράτιδα της Ελληνικής Εταιρείας Ενημέρωσης Γονέων.

Δημοσιεύσεις - Αρθρογραφία

Δημοδιευμένη έρευνα που έλαβε χώρα το 2008 και δημοσιεύτηκε το 2010 στο Περιοδικό της Ένωσης Μαιευτήρων - Γυναικολόγων Ελλάδος με θέμα "Μητρότητα και Θηλασμός".
Αρθογραφώ στο ηλεκτρονικό περιοδικό για νέους γονείς YesKid magazine, σε σχολικούς ιστότοπους, σε ιστότοπους με θεματολογία παιδιών - εφήβων - γονέων (familylife, jenny.gr, parents.gr,  ιστότοποι δημοτικών σχολείων, κ. ά.)

Στοιχεία Επικοινωνίας
Φάνια Βιλλιώτη - Ψυχολόγος
Συμβουλευτική γονέων - Μαθησιακές Δυσκολίες
e-mail: taksidi_psyxis@hotmail.com
web: www.taksidipsyxis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Φάνια Βιλλιώτη - Ψυχολόγος
Συμβουλευτική γονέων - Μαθησιακές Δυσκολίες
e-mail: taksidi_psyxis@hotmail.com