Δρώμενα


Καλοκαιρινά προγράμματα δήμων για παιδιά 6 έως 12 ετών δήμος Αθηναίων, δήμος Γλυφάδας, δήμος Θεσσαλονίκης, δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης, δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, δήμος Πειραιά, δήμος Ιλίου, δήμος Λευκάδας, και φυσικά υπάρχουν ακόμα πολλοί δήμοι που υλοποιούν αντίστοιχα προγράμματα.Η διαδραστική θεατρική παράσταση "στο μικρό μας περιβολάκι" (διασκευή του ομώνυμου βιβλίου του Λ. Κουρετζή από την Μ. Κουρετζή) αξιοποιώντας τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και αυτοσχεδιασμού ενεργοποιεί τόσο τα παιδιά (τυπικά από 4 χρονών, αλλά οι συντελεστές βάζουν στο κλίμα και τα λίγο μικρότερα) όσο και τους γονείς (δεν λείπει και το «ενήλικο» χιούμορ). Η όλη εμπειρία θυμίζει περισσότερο αυτοσχέδιο παιχνίδι (από αυτά που τα παιδιά μπορούν να στήσουν με τα ελάχιστα υλικά), παρά παρακολούθηση μιας γραμμικής ιστορίας με προδιαγεγραμμένη αρχή μέση και τέλος - σε κάποιο σημείο μάλιστα οι γονείς θα κατέβουν στο cafe αφήνοντας τα παιδιά να πάρουν ρόλους και να τους παρουσιάσουν στη συνέχεια τη δική τους παράσταση.Στο Πολιτιστικό Πάρκο παιδιά από 2 έως 15 ετών μπορούν να ζήσουν απίθανες περιπέτειες στις 14 & 15 Ιανουαρίου. Περισσότερες πληροφορίες στο ηλεκτρονικό περιοδικό Yeskid .

Στο Ίδρυμα Ευγενίδου θα βρείτε αρκετές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για παιδιά από 5 ετών και άνω, με είσοδο ελεύθερη, αλλά απαραίτητη είναι τηλεφωνική κράτηση.

Στην καλλιτεχνούπολη θα βρείτε αρκετές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δραστηριότητες δημιουργικής έκφρασης για παιδιά από 4- 12 ετών. Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής που θα γίνουν 28,30 Δεκεμβρίου  και 4,6 Ιανουαρίου. Ωράρια 17.30 – 19.00 & 19.30 – 21.00.

Μουσείο Συναισθημάτων http://mce.gr/ πολλές δραστηριότητες για παιδιά από 4- 12 ετών!!

"ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ"  μια θεατρική παράσταση με οικολογική συνείδηση, φαντασία και χιούμορ! Κυκλοφορεί και σε βιβλίο! Από την Κυριακή 23 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11:00 το πρωί!
Τρεις παμπόνηροι μάγειροι βάζουν σε εφαρμογή το καταχθόνιο σχέδιο τους για να μετατρέψουν ένα μικρό θαλάσσιο κόλπο της πανέμορφης Μήλου σε... τεράστια ψαρόσουπα... Για κακή τους τύχη τα νέα φτάνουν γρήγορα στο βυθό και ο Βρασίδας ο αχινός μαζί με την παρέα του αναλαμβάνουν την υπόθεση! Και η περιπέτεια ξεκινά... Θα καταφέρουν άραγε οι μικροί ήρωες, τα ψαράκια του βυθού να ρίξουν τη θερμοκρασία της θάλασσας και να νερώσουν τη σούπα; Ποιοι θα είναι σύμμαχοι τους; Θα καταφέρουν να σώσουν το βυθό από την υπερθέρμανση;
Ρυθμός stage, Μαρίνου Αντύπα 38 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9750060, είσοδος 12,00 ευρώ. Ζυμάρι από άμμο!!!
ΥΛΙΚΑ:
  • μία κούπα άμμο (απο την παιδική χαρά ή απο την παραλία)
  • ένα τρίτο (1/3) της κούπας αλεύρι
  • ένα τέταρτο (1/4) της κούπας νερό
Ανακατέψτε πρώτα την άμμο με το αλεύρι και μετά προσθέστε το νερό.
Το ζυμάρι θα γίνει όπως ακριβώς και τα άλλα ζυμάρια - εάν κολλάει προσθέστε λίγο παραπάνω άμμο ή αλεύρι.
Δώσετε στα παιδιά σας να το απλώσουν με τον πλάστη, να τον κόψουν με το μαχαίρι, να βάλουν μέσα μικρά κλαδάκια κ.α.
Όταν τελειώσετε τοποθετήστε τα έργα των παιδιών σας στον φούρνο, στους 100 βαθμούς, για μία ώρα απο κάθε πλευρά.
Μετά μπορείτε να τους τα δώσετε να τα ζωγραφίσουν με νερομπογιές ή τέμπερες.


"Η ΛΙΜΝΗ ΤΟ ΣΚΑΣΕ" ένα διαδραστικό παραμύθι με χειροποίητες κούκλες και ζωντανή μουσική για παιδιά από 4 έως12 ετών. Κυριακή 25/9 στις 17.30 στο θέατρο ΚΕΛΥΦΟΣ (Αμφικτύωνος 17 και Βασίλης, Θησείο, 2103410820.

Παιδικό μουσείο. Το έχετε επισκεφθεί;; Απευθύνεται σε παιδιά έως και 12 ετών. Επισκεφθείτε την σελίδα του και μάθετε σχετικές πληροφορίες! http://www.hcm.gr/

Από 18 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Πειραμάτων θα υπάρχουν Κυριακάτικα διασκεδαστικά προγράμματα για παιδιά. Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ ανά πρόγραμμα το οποίο διαρκεί περίπου 1,5 ώρα! Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο http://www.juniorscience.gr/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Φάνια Βιλλιώτη - Ψυχολόγος
Συμβουλευτική γονέων - Μαθησιακές Δυσκολίες
e-mail: taksidi_psyxis@hotmail.com