Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Εξωσχολικές δραστηριότητες...!!

Τώρα που ξεκινούν τα σχολεία και το καθημερινό πρόγραμμα αλλάζει, γίνεται πιο απαιτητικό, είναι καλό για τα παιδιά να έχουν εξωσχολικές δραστηριότητες, χωρίς όμως αυτές να τα εξαντλούν.
Μπορείτε να συζητήσετε με το παιδί σας τι θα του άρεσε να κάνει, και με βάσει τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα ή τις ανάγκες του να ξεκινήσει κάτι.
Για παράδειγμα, εάν ένα παιδί είναι δημιουργικό με καλλιτεχνική κλίση θα μπορούσατε να το γράψετε σε μια θεατρική ομάδα ή σε ένα εργαστήρι ζωγραφικής. Εάν προτιμά τον αθλητισμό υπάρχουν πολλές επιλογές (ποδόσφαιρο, μπάσκετ,κολυμβητήριο, πολεμικές τέχνες). Επιπλέον υπάρχουν και οι πιο παραδοσιακές επιλογές όπως το μπαλέτο ή η ρυθμική, οι λάτιν χοροί ή το hip hop που τελευταία είναι στη μόδα.
Είναι σημαντικό τα παιδιά να κοινωνικοποιούνται μέσα από ομαδικές δραστηριότητες που τα ενδιαφέρουν, χωρίς να καταπιέζονται.  Αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, κάνουν παρέες, και η ενασχόληση με κάτι που τους αρέσει στη διάρκεια ενός κουραστικού καθημερινού προγράμματος, τα κάνει να νιώθουν καλύτερα!
Μην θέσετε στο παιδί σας πολλές επιλογές και να του πείτε "τώρα διάλεξε τι θες" γιατί το πιθανότερο είναι να χαθεί, και να του αρέσουν όλα ή και τίποτα. Βρείτε εσείς μερικές πιθανές δραστηριότητες και προτείνετε του δύο ή τρεις, ή ακόμα καλύτερα αν έχετε χρόνο πηγαίνετε να δείτε κι όλας. 
Φροντίστε η εβδομάδα του παιδιού να μην είναι πολύ φορτωμένη αλλά ισορροπημένη, ώστε και το ίδιο να νιώθει καλά κι όχι αγχωμένο. 


Φάνια Βιλλιώτη, ψυχολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Φάνια Βιλλιώτη - Ψυχολόγος
Συμβουλευτική γονέων - Μαθησιακές Δυσκολίες
e-mail: taksidi_psyxis@hotmail.com