Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Μαθαίνουμε τα παιδιά μας να αγαπούν και να σέβονται το περιβάλλον!

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος η 5η Ιουνίου. Ο σεβασμός και η αγάπη για το περιβάλλον αποτελλούν αναμφισβήτητα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας, της υγείας μας, της ευδιαθεσίας μας και γενικότερα της ποιότητας στην ανθρώπινη ύπαρξη. Πόσες φορές είμαστε ευτυχισμένοι μόνο και μόνο απολαμβάνοντας τη φύση;
Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να γαλουχίσουμε τα παιδιά μας με τέτοιο τρόπο, ώστε να διατηρήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον.Τα παιδιά μιμούνται: Μην πετάτε σκουπίδια έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου. Είναι μια πάξη που θα επαναλάβει το παιδί σας σε ανύποπτο χρόνο.
Τα παιδιά μιμούνται: Κάντε ανακύκλωση! Εξηγήστε στο παιδί σας για ποιο λόγο κάνουμε ανακύκλωση και αφήστε το να συμμετέχει κι αυτό.
Τα παιδιά μιμούνται: Φυλάξτε τυχόν σκουπίδια στις τσέπες σας, στο αυτοκίνητο ή στην τσάντα σας και ρίξτε τα στον πλησιέστερπο κάδο σκουπιδιών ή ανακύκλωσης.
Μιλήστε στο παιδί σας για τη σημασία της φύσης. Όχι μόνο τα ζώα και τα φυτά, αλλά και για το τι προσφέρει στους ανθρώπους. Για το οξυγόνο που έχουμε. Τις παραλίες που κολυμπάμε. Τα βουνά που κάνουμε χειμερινά σπορ ή πικ νικ. Παρακολουθήστε ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον και το πόσο σημαντικό είναι να το προσατεύουμε.
Ας μην ξεχνάμε ότι ένα καθαρό περιβάλλον σχετίζεται και με την υγεία μας, τόσο τη σωματική όσο και την ψυχολογική.


Συμπληρώστε εάν επιθυμείτε το ερωτηματολόγιο για γονείς που θα βρείτε εδώ.

Φάνια Βιλλιώτη - Ψυχολόγος
Συμβουλευτική γονέων - Μαθησιακές Δυσκολίες
e-mail: taksidi_psyxis@hotmail.com
web: www.taksidipsyxis.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Φάνια Βιλλιώτη - Ψυχολόγος
Συμβουλευτική γονέων - Μαθησιακές Δυσκολίες
e-mail: taksidi_psyxis@hotmail.com