Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Κατασκήνωση: Ναι ή Όχι;

Πολλοί γονείς σκέφτονται αν θα ήταν καλό ή όχι να πάει το παιδί τους κατασκήνωση. Αυτό που τους φοβίζει πολλές φορές είναι αν το παιδί θα καταφέρει να επιβιώσει σε διαφορετικό περιβάλλον ή μήπως συμβεί κάτι κακό.
Τα πλεονελτήματα που προσφέρει η διαμονή ενός παιδιού στην κατασκήνωση είναι:

- Ομαδικότητα/ συνεργασία
- Πειθαρχία/ τήρηση κανόνων
- Ανεξαρτησία που συνεπάγεται αυτοεκτίμηση
- Εξερεύνηση ενδιαφερόντων (αθλήματα, κολύμβηση, θέατρο, κ.τ.λ.)
- Δημιουργικότητα
- Όρια
- Επιτυχία/ αποτυχία

Μέσα στα πλαίσια της κατασκήνωσης τα παιδιά δοκιμάζουν πολλά πράγματα όπως αναρρίχηση, ποδόσφαιρο, τοξοβολία, τένις, μπάσκετ, κολύμπι, προβολές ταινιών, πάρτυ, θέατρο, κατασκευές, σκάκι, επιτραπέζια παιχνίδια, περιβαλλοντικά προγράμματα για το δάσος ή τη θάλασσα και άλλα πολλά.
Το παιδί στην κατασκήνωση μαθαίνει να αναπτύσσει πολλές δεξιότητες. Οι γονείς θα πρέπει να κάνουν μια έρευνα ώστε να σιγουρευτούν ότι η κατασκήνωση που θα στείλουν το παιδί τους θα είναι προσεγμένη, θα τηρεί αυστηρά τους κανόνες υγιηνής, θα έχει προσεγμένη διατροφή και υπεύθυνο προσωπικό.
Εάν το παιδί σας θέλει να πάει κατασκήνωση μην αποφεύγετε να το αφήσετε εξαιτίας των δικών σας φόβων. Και αντίθετα, αν ένα παιδί δε θέλει να πάει μην το πιέσετε να πάει με το ζόρι. Συζητήστε μαζί του, εξηγήστε του πως είναι στην κατασκήνωση και αν έχετε χρόνο πηγαίντε παρέα μια μονοήμερη να δείτε το μέρος και τις δραστηριότητες. Βρείτε κατασκήνωση που παρέχει προγράμματα που ενδιαφέρουν περισσότερο το παιδί σας.


Φάνια Βιλλιώτη - Ψυχολόγος
Συμβουλευτική γονέων - Μαθησιακές Δυσκολίες
e-mail: taksidi_psyxis@hotmail.com
web: www.taksidipsyxis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Φάνια Βιλλιώτη - Ψυχολόγος
Συμβουλευτική γονέων - Μαθησιακές Δυσκολίες
e-mail: taksidi_psyxis@hotmail.com