Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Πώς γίνεται η Κοντσίτα να έχει μούσι; Όταν τα παιδιά ρωτούν...

Η νίκη στη φετινή Γιουροβίζιον έφερε μαζί και πάρα πολλές ερωτήσεις από τα παιδιά. Πολλοί ήταν οι γονείς που δεν ήξεραν τι να απαντήσουν ή πως να εξηγήσουν στα παιδιά τους πως γίνεται η τραγουδίστρια να έχει μούσι, ή τι είναι η ομοφυλοφιλία.
Πολλές φορές οι γονείς ρωτούν "πότε είναι η κατάλληλη ηλικία να πω στο παιδί μου για ..."; Η απάντηση είναι όταν ρωτήσει το ίδιο το παιδί, ή όταν σας δώσει αφορμή με κάποια κουβέντα.
Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, είναι μια ευκαιρία ώστε να εξηγήσετε στα παιδιά σας για πιο λόγο έχει μούσι η κοπέλα, τι σημαίνει ομοφυλόφιλος καθώς και τη διαφορά σε όσους έχουν προβεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου.
Είναι σημαντικό σε μια τέτοια συζήτηση αφενός να είστε ήρεμοι και όχι αγχωμένοι κι αφετέρου να ενημερώσετε σωστά το παιδί σας. Εάν δε γνωρίζετε κάτι ενημερωθείτε πρώτα διότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Ο στόχος σε θέματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης είναι η σωστή και έγκαιρη ενημέρωση. Μιλήστε απλά, κατανοητά και χωρίς πολλές λεπτομέρειες εάν το παιδί δε ρωτήσει ή είναι μικρό.


Φάνια Βιλλιώτη 
Ψυχολόγος - Εκπαιδεύτρια Σχολών Γονέων
Συμβουλευτική γονέων - Μαθησιακές Δυσκολίες
e-mail: taksidi_psyxis@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Φάνια Βιλλιώτη - Ψυχολόγος
Συμβουλευτική γονέων - Μαθησιακές Δυσκολίες
e-mail: taksidi_psyxis@hotmail.com