Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Ομάδες γονέων: γιατί να πάω;

Τα τελευταία χρόνια οι ομάδες γονέων γίνονται όλο και πιο γνωστές. Επιπλέον είναι πια εφικτό να συμμετέχει δωρεάν όποιος γονέας επιθυμεί μιας και γίνονται δράσεις από αρκετούς φορείς.
Σε αυτές τις ομάδες λοιπόν, εκτός του ότι συζητιούνται θέματα που ενδιαφέρουν τους μελλοντικούς γονείς, τους γονείς μικρών αλλά και μεγαλύτερων παιδιών, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για να συμμετέχει κανείς.
Πρώτον, το γεγονός της ομάδας. Ίσως για κάποιους ακούγεται παράξενο, όμως μέσα από την εμπειρία αποδεικνύεται ότι οι γονείς βοηθιούνται πάρα πολύ από τους άλλους γονείς. Αυτός είναι άλλωστε και ο ρόλος της ομάδας. Όταν οι γονείς μοιράζονται τις ανησυχίες τους και βλέπουν ότι δεν είναι οι μόνοι που αντιμετωπίζουν την ίδια δυσκολία αισθάνονται καλύτερα. Επίσης είναι πιθανό κάποιος γονέας να έχει ήδη βρει έναν αποτελεσματικό τρόπο να λύσει ένα πρόβλημα που το απασχολεί και να το μοιραστεί με κάποιον άλλο που ψάχνει για μια λύση!

Εκτός από αυτά όμως, ας μην ξεχνάμε ότι η μια συζήτηση φέρνει την άλλη και πολλές φορές ανακύπτουν θέματα που ούτε είχε σκεφτεί η ομάδα αλλά εν τέλει είναι πολύ χρήσιμα.
Στις ομάδες γονέων οι ίδιοι οι γονείς είναι αυτοί που εκθέτουν τόσο τα προβλήματα όσο και τις λύσεις.
Οι περισσότεροι γονείς που έχουν συμμετάσχει σε κάποια ομάδα είναι ευχαριστημένοι και συνήθως
προτρέπουν και άλλους να δοκιμάσουν!
Δωρεάν συμμετοχή σε ομάδες γονέων:
Ομάδες γονέων γίνονται σε όλη την Ελλάδα -σχεδόν- μέσω του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.  Πολλά σχολεία ή σύλλογοι γονέων οργανώνουν επίσης ομάδες καθώς και ορισμένοι δήμοι.

Φάνια Βιλλιώτη 
Ψυχολόγος - Εκπαιδεύτρια Σχολών Γονέων
Συμβουλευτική γονέων - Μαθησιακές Δυσκολίες
e-mail: taksidi_psyxis@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Φάνια Βιλλιώτη - Ψυχολόγος
Συμβουλευτική γονέων - Μαθησιακές Δυσκολίες
e-mail: taksidi_psyxis@hotmail.com