Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

"Τι θα γίνει με αυτό το διάβασμα;"

Και ποιος γονέας δεν έχει συναντήσει το πρόβλημα του διαβάσματος!Διάλογοι όπως: "πότε θα ξεκινήσεις διάβασμα;" "τώρα σε λίγο.....", "άντε με αυτό το διάβασμα, τελείωνε", "συγκεντρώσου να τελειώνουμε" και πολλά άλλα αποτελούν καθημερινό φαινόμενο για κάποιες οικογένειες.
Μερικά tips για να εστιάσουμε την προσοχή στο διάβασμα και να κάνουμε την όλη διαδικασία ευκολότερη είναι τα εξής:
Κλείστε την τηλεόραση και τον υπολογιστή.
Αφήστε πάνω στο γραφείο μόνο το σχετικό μάθημα. (εάν διαβάζει μαθηματικά, το βιβλίο της ιστορίας δεν έχει λόγο ύπαρξης δίπλα από των μαθηματικών)
Εάν μοιράζονται τον ίδιο χώρο δύο ή παραπάνω παιδιά (αλλά κι αν δεν τον μοιράζονται) μπορείτε να δημιουργήσετε διαχωριστικά τα οποία να περιέχουν τα απαραίτητα αντικείμενα όπως μολύβια, ψαλίδι, κομπιουτεράκι, πινακάκι ανακοινώσεων για να καρφιτσώσει κάτι ή μικρό πινακάκι με μαρκαδόρους, δείτε στις εικόνες πως το δημιούργησαν κάποια παιδιά:













Στην περίπτωση παραπάνω παιδιών μπορούν να κάθονται το ένα απέναντι από το άλλο χωρίς να βλέπονται, αφού μπροστά τους θα είναι το χειροποίητο διαχωριστικό. Αφήστε τα να το δημιουργήσουν μόνα τους (με τη βοήθειά σας) ώστε να τους αρέσει και να το δουν ενδιαφέρον.
Επίσης, σημαντικό είναι να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα είτε μηνιαίο είτε εβδομαδιαίο, το οποίο θα είναι σε ένα εμφανές σημείο του δωματίου και θα περιγράφει τις ώρες διαβάσματος, τα διαλείμματα, τις καθημερινές δραστηριότητες αλλά και αυτές του Σαββατοκύριακου. Πάρ'τε μια γεύση:

























Αντίστοιχα με το φύλο του παιδιού και τα ενδιαφέροντά του διαμορφώνετε το αντίσοιχο πρόγραμμα. Θα σα βοηθήσει η χρήση υπολογιστή για να βρείτε εικόνες, χρώματα κλπ, επίσης, εάν θέλει το παιδί μπορεί να ζωγραφίσει το ίδιο κάποια πράγματα αντί να τα εκτυπώσετε από το διαδίκτυο.



Φάνια Βιλλιώτη, Ψυχολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Φάνια Βιλλιώτη - Ψυχολόγος
Συμβουλευτική γονέων - Μαθησιακές Δυσκολίες
e-mail: taksidi_psyxis@hotmail.com